Home | Contact | Shop | | BackSound

Lize - Prins

Een volbloedpaard dat Prins heet… Het klinkt als het begin van een prachtig sprookje. Maar op 8-jarige leeftijd liep het paard van Lize met regelmatige tussenpozen mank op zijn linkse voorbeen. Er was geen duidelijke oorzaak.

“Prins werd onderzocht door verschillende dierenartsen. Allemaal hadden ze een eigen theorie, maar het probleem werd nooit opgelost. Nadat Prins ook nog eens ongelukkig ten val kwam, ging ik ten rade bij Michel voor het nemen van een MRI. Daaruit bleek dat Prins hoefkatrol had. Het verdict volgens vele raadgevers: laat hem rustig inslapen. Maar Prins is zo’n levenslustig paard, altijd haantje de voorste in de kudde.”

Lize besliste uiteindelijk om als laatste optie BackSound® te proberen. Prins reageerde in eerste instantie goed op de therapie: na enkele weken ging zijn toestand duidelijk vooruit. Alleen begon hij kort nadien op zijn andere been te manken. Onderzoek wees uit dat hij ook rechts vooraan met hoefkatrol kampte. Dit viel tot dan niet op omdat de pijn aan zijn linkerbeen veel heviger was. Prins werd uiteindelijk ook aan zijn tweede voorbeen met succes behandeld met BackSound®.

“Ik had nooit gedacht dat we weer 5 keer per week samen zouden rijden. Ik overleg nog regelmatig met Michel, maar Prins loopt volledig zuiver en geeft nooit blijk van pijn. We rijden dressuur, gaan wandelen en nemen zelfs af en toe een sprongetje. Ik ben zo blij dat ik de nieuwe therapie aangedurfd heb. Elke minuut die ik met Prins nog kan doorbrengen, is het helemaal waard.”

Getuigenis

De website van Equisound maakt gebruik van cookies.   
Meer info   AKKOORD