Home | Contact | Shop | | BackSound

Ellen - Aagje

Er is weinig nodig om je hart te verliezen aan paarden en de paardensport. Zo ook voor Ellen: ze leerde rijden op de lokale manege en besliste al snel om een eigen paard aan te kopen. Aagje was een merrie van 2005, een prachtig warmbloedpaard om leuke recreatieve ritjes mee te maken. Alleen begon Aagje, eens een goede periode uitgezonderd, geleidelijk aan mank te lopen. Op basis van een echo groeide het vermoeden dat Aagje hoefkatrolontsteking had.

“Ik probeerde alles om haar pijn te verlichten. Ik trok zelfs met haar naar de Universiteit van Gent om haar zenuwstelsel te testen. We probeerden ook chiropractie, acupunctuur, osteopathie,… Uiteindelijk kwam ik bij Michel terecht en wezen de MRI’s uit dat Aagje niet alleen hoefkatrol maar ook losse botfragmenten in haar benen had. Op dat moment kozen we voor infiltratie en het werken met speciaal beslag.”

Maar zoals vaak bleken ook dat geen blijvende oplossingen. Ellen stopte daarom alle behandelingen. Via een stalgenoot kreeg Ellen even later informatie over BackSound®. Omdat ze niets meer te verliezen had, besliste Ellen dat de nieuwe BackSound®-therapie een laatste poging zou zijn om Aagje te helpen.

“Ik ben nog altijd enorm voorzichtig, maar sinds januari van dit jaar is er zichtbaar verschil. Het heeft even geduurd voor de therapie aansloeg. Eerst dacht ik dat het niet zou werken. Maar ondertussen loopt ze volledig zuiver. Ze is 12 jaar mank geweest in haar jonge leven, dus ik vermoed dat het voor haar ook enorm wennen moet zijn om zonder ongemak te kunnen lopen. Ik kijk enorm uit naar de mooie wandelingen die we samen nog gaan maken.”

Getuigenis

De website van Equisound maakt gebruik van cookies.   
Meer info   AKKOORD