Home | Contact | Shop | | BackSound

BackSound®

Arno - Walibo

Arno neemt al jaren deel aan wedstrijden ringrijden, wanneer zijn paard plots af en toe mank begint te lopen. Walibo was toen 12 jaar oud. De oorzaken bleken een peesblessure en hoefkatrolontsteking te zijn. Walibo onderging sinds 2015 diverse behandelingen maar bleef nog regelmatig manken. Hij werd uit voorzorg op rust geplaatst. Toch gaf Arno de zoektocht naar een oplossing niet op. Die vindt hij enkele jaren later in BackSound®, de nieuwe behandelmethode van Michel Hoegaerts van EquiSound.

Walibo was in 2018 het allereerste paard dat behandeld werd met de nieuwe BackSound®-therapie. En dat werd meteen een succesverhaal. Niet alleen loopt Walibo sinds 2019 opnieuw volledig zuiver, in de zomer is hij samen met Arno ook weer in Zeeland te vinden tijdens wedstrijden ringrijden. In de winter trekken ze samen op buitenrit of oefenen ze dressuurmatig in de piste.

“Ringrijden is een heel specifieke discipline. Onze paarden worden er speciaal voor opgeleid. Om die reden was, en is, Walibo erg veel waard voor mij. We hadden veel tijd geïnvesteerd in zijn training. Ik ben dan ook heel blij dat we er nu weer samen op uit kunnen.”

Getuigenis

De website van Equisound maakt gebruik van cookies.   
Meer info   AKKOORD