Home | Contact | Shop | | BackSound

Over ons

EquiSound, decennia aan expertise

EquiSound werd in 2006 opgericht door dierenarts Michel Hoegaerts. Aan het begin van zijn carrière bezocht Michel zijn klanten enkel aan huis. Maar zijn passie voor paarden, medische beeldvorming en het bewegingsapparaat deden hem al gauw voor omschakelen van een mobiele naar een vaste praktijkinstallatie in St-Laureins. Daar werden paarden met orthopedische problemen en prestatieklachten onderzocht en behandeld.

Enkele jaren geleden verhuisde EquiSound naar een nieuwe locatie in Ursel. Daar staat voortaan niet alleen Michel, maar een volledig team van specialisten uit alle vakgebieden in voor de totaalzorg van paarden, ezels en pony’s. Zo krijgt uw viervoeter voor elk probleem de beste opvolging. Daarnaast kan u ook bij ons terecht voor MRI-scans van uw huisdier.

Vragen over onze diensten? Of wilt u een afspraak maken met uw dierenarts?

Daarnaast kan u ook bij ons terecht voor MRI-scans van uw huisdier.

Maak hier een afspraak

Michel

Paarden : multidisciplinaire aanpak

Bij EquiSound bent u altijd welkom met uw (sport)paard of -pony, waar u ook tegenaan loopt. Naast het behandelen van kreupelheden, prestatieklachten en andere problemen aan benen of voeten, bieden we onder andere ook diensten aan zoals interne geneeskunde en chirurgie. Ons volledige aanbod ontdekt u hier.

Indien uw paard of pony bij ons in behandeling genomen wordt, heeft het steeds een eigen ‘manager-dierenarts’. Eén van onze dierenartsen is verantwoordelijk voor het volledige behandelingstraject van uw dier. Vereist het gezondheidsprobleem van uw viervoeter de aandacht van één van onze andere specialisten, dan wordt in overleg met u, intern een afspraak vastgelegd met dit teamlid. Maar uw manager-dierenarts blijft steeds dezelfde persoon. Zo kunnen al onze klanten steeds rekenen op hun vaste aanspreekpunt en vertrouwenspersoon.

multidisciplinaire aanpak

What’s in a Name?

De naam ‘EquiSound’ draagt vele betekenissen. ‘Equi’ verwijst naar het woord equilibrium, dat ‘evenwicht’ betekent. Maar het is ook de Latijnse term voor onze edele viervoeter. ‘Sound’ betekent onder andere ‘geluid’. Geluidsgolven zijn heel belangrijk bij de beeldvorming van gewrichten en pezen, zowel bij echografie als bij magnetische resonantie (MRI). Tot slot verwijst dit deel van onze naam tegelijkertijd ook naar de Engelse uitspraak “My horse is sound”. Wat zoveel betekent als: “Mijn paard loopt correct”.

Luchtfoto Equisound

De website van Equisound maakt gebruik van cookies.   
Meer info   AKKOORD