Home | Contact | Shop | | BackSound

Ons team

Bart Halsberghe

Dierenarts

Bart studeerde in 2003 af als dierenarts aan de universiteit van Gent, en woonde erna enkele jaren in Engeland en de Verenigde Staten om zich toe te leggen op sportgeneeskunde en revalidatie van paarden.

Hij biedt sindsdien als consulent wereldwijd advies aan met betrekking tot orthopedie, medische beeldvorming, revalidatie en sportbegeleiding van paarden.

Hij is bovendien actief lid van ISELP (International Society of equine Locomotor Pathology), een internationale organisatie gefocust op mankheidsproblemen bij paarden, in het bijzonder de diagnose van sportblessures met echografie.

In 2017 vervolledigde Bart een specialisatie in de klinische praktijk van paarden met betrekking tot de diergeneeskundige zorg van de complete patiënt en behaalde hij de titel “Diplomate of the American Board of Veterinary Practitioners – Equine Practice”. In 2021, vervolledigde hij een vrij nieuwe specialisatie in sportgeneeskunde en revalidatie bij paarden en behaalde hij de titel “Diplomate in Equine Sports Medicine and Rehabilitation”.

Over de jaren heen heeft hij zijn kennis uitgebreid in complementaire geneeskunde, revalidatie en rechtrichten van paarden, en is momenteel gecertificeerd in revalidatie, acupunctuur, chiropraxie en kinesio taping van paarden. Hij combineert al zijn ervaring om geïntegreerde totaalzorg voor paarden aan te bieden op gebied van mankheidsproblemen en prestatieklachten. Over de jaren heen heeft hij zijn kennis uitgebreid in complementaire geneeskunde, revalidatie en rechtrichten van paarden, en is momenteel gecertificeerd in revalidatie, acupunctuur, chiropraxie en kinesio taping van paarden. Hij combineert al zijn ervaring om geïntegreerde totaalzorg voor paarden aan te bieden op gebied van mankheidsproblemen en prestatieklachten.

Bart vindt het belangrijk om kennis en nieuwe ideeën te delen en zo de vooruitgang van de diergeneeskunde, alsmede de gezondheid en het welzijn van het paard te bevorderen. Sinds 2014 is hij assistent professor aan de faculteit diergeneeskunde, Western University of Health Sciences (Los Angeles, California), is regelmatig instructeur tijdens ISELP symposia, en vertoeft frequent in het buitenland waar hij praktijkervaring doorgeeft aan dierenartsen en studenten.

 

Bart Halsberghe

De website van Equisound maakt gebruik van cookies.   
Meer info   AKKOORD